5 pași pentru reînnoirea gazonului

Fie că este ars de soare sau săpat de animalul nostru preferat de companie, uneori gazonul are nevoie de refacere și de înnoire.

Iată câțiva pași prin care veți reuși să puneți gazon nou în zonele cu probleme și să îl faceți să crească frumos.

Pasul 1: Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să îndepărtați cât mai multă iarbă afectată. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să începeți cu o greblă și să încercați să scăpați de toată iarba uscată.

În cazul în care zona afectată este mai mare, puteți oricând să refaceți gazonul în întreaga zonă

Pasul 2: Odată ce zona este curățată, începeți să o umpleți cu pământ până aduceți toată suprafața la același nivel. Așezați un strat din orice fixator de gazon care este de fapt un amestec din semințe și anumite ingrediente, creat special pentru a umple zonele goale. Din nou, acest lucru se poate face folosind o greblă pentru distribuirea uniformă a amestecului.

Pasul 3: Este important să udați amestecul zilnic. Dacă nu aveți timp să îl întrețineți, vă sugerăm să obțineți un sistem automat de irigare.

Pasul 4: După o anumită perioadă de timp, vei vedea că iarba va începe să crească. În cazul în care mai sunt vizibile câteva petice, aruncați mai multe semințe și udați în mod regulat. Nu uitați să acoperiți semințele cu paie pentru a le proteja de păsări sau insecte.

Pasul 5: Chiar și atunci când iarba a crescut, aveți grijă să nu renunțați la întreținerea gazonul. Va necesita în continuare atenție și îngrijire. Odată ce iarba este verde și sănătoasă, puteți începe să o tundeți.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro