5 motive pentru a scăpa de broaștele din grădină

Unele specii de broaște pot acționa ca un control natural al dăunătorilor, mâncând insecte nedorite, dar în general grădinarii le consideră o problemă pentru grădină.

Motive pentru care nu vă doriți broaște în grădină:

 •     Broaștele atrag șerpii. Șerpii sunt prădători naturali ai broaștelor, așa că dacă aveți multe broaște în curte este posibil să începeți să vedeți și niscai șerpi pândind printre plante.
 •     Broaștele pot fi purtătoare de boli. Broaștele pot transporta diferiți agenți patogeni și bacterii care sunt periculoase pentru oameni și animalele de companie. Salmonella este o bacterie comună pe care o poartă broaștele și se poate răspândi atât prin contact indirect, cât și direct.
 •     Broaștele fac zgomot. Unul dintre motivele principale pentru a elimina broaștele dintr-o grădină sau curte este acela de a preveni orăcăitul lor puternic. Broaștele orăcăie noaptea pentru a-și atrage perechea.
 •     Unele broaște sunt specii invazive. Aceste specii pot schimba și degrada ecosistemele concurând cu alte specii naturale pentru resursele alimentare.
 •     Unele broaște sunt otrăvitoare. Broaștele cu culori strălucitoare și modele unice ale pielii sunt de obicei otrăvitoare pentru oameni și animale de companie.

Broaștele au o piele exterioară subțire; prin urmare, ele absorb toxinele din pesticide și insecticide direct prin acest strat permeabil. Când aveți de-a face cu o problemă cu broaștele din grădină încercați mai întâi moduri „umane” de a elimina broaștele:

 •     Adăugați prădători. Șerpii, șopârlele, mamiferele mici și păsările sunt prădători obișnuiți de broaște. Adăugarea câțiva prădători de broaște în grădină poate speria broaștele și poate descuraja intrarea lor în curte.
 •     Construiți o barieră fizică. După ce ați îndepărtat broaștele din curte, luați în considerare construirea unui gard în jurul curții pentru a preveni o altă infestare cu broaște. Un gard cu ochiuri fine sau un gard din lemn pot împiedica broaștele mari să sară peste și broaștele mici să se târască prin spații mici.
 •     Îndepărtați posibilele locuri de ascuns. Broaștele preferă să se adună în zone în care se pot adăposti și ascunde. Veți găsi adesea broaște ascunse în iarbă înaltă, resturi de frunze și grămezi de pietre. Tăierea ierbii și îndepărtarea oricăror ascunzători poate ajuta la îndepărtarea broaștelor.
 •     Îndepărtați zonele umede. Broaștele au nevoie de un habitat umed în care să crească mormoloci, așa că oprirea temporară sau scurgerea elementelor de apă din curte va elimina habitatul broaștelor. Dacă iarba este mlăștinoasă sau umedă, luați în considerare utilizarea unui aerator și adăugarea de îngrășământ pentru a ajuta la îndepărtarea excesului de apă din pământ.
 •     Opriți luminile exterioare. În timp ce luminile exterioare nu atrag în mod direct broaștele, ele își atrag prada, inclusiv țânțarii, muștele și greierii. Oprirea iluminatului exterior pe timp de noapte va reduce populația de insecte din curtea dvs., eliminând sursa de hrană a broaștelor.
 •     Folosiți oțet. Puteți, de asemenea, să vă faceți propriul amestec de oțet și să-l folosiți ca repelent pentru broaște. Combinați părți egale de apă cu părți egale de oțet și turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați oțetul pe zona înconjurătoare a grădinii pentru a evita pulverizarea amestecului direct pe plante. Oțetul va înțepa ușor picioarele broaștelor, ținându-le departe.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro