4 motive pentru care merită să îți instalezi o fântână de grădină

Mulți proprietari aleg să își instaleze o fântână cu apă în grădinile a-i spori frumusețea.  Dar trebuie să știți că fântânile nu sunt numai frumoase, ci mai au câteva avantaje.

O fântână cu apă vă poate oferi mult mai mult decât un aspect fizic și eleganț. Fântânile de apă în aer liber sunt o investiție înțeleaptă. Au multe de oferit pe termen lung, dacă sunt întreținute în mod corect.

  • Ambianță relaxată – Cel mai bun lucru care ar trebui spus despre fântânile de apă în aer liber este că oferă o ambianță relaxată, serenă. Îi puteți spori frumusețea adăugând câteva plante și pești noi, dându-i un aspect de oază. Sunetul liniștitor al apei curgătoare este suficient pentru a vă relaxa corpul și mintea. Știința a dovedit că mișcarea apei naturale eliberează ioni negativi care ajută corpul și mintea în vindecare!
  • Departe de zgomotele nedorite – Zgomotul din trafic poate deveni enervant, mai ales dacă doriți să vă odihniți după o zi agitată. Pe lângă asta, petrecerile din cartier și muzica tare se pot adăuga la necazuri! Fântânile pot fi suficient de puternice pentru a reduce intensitatea tuturor acestor zgomote neplăcute. Imaginați-vă doar o seară petrecută afară, pe terasă, unde vă pierdeți în gânduri liniștite….
  • Decor atractiv – Cu doar adăugarea unei fântâni de apă în grădina., puteți îmbunătăți de fapt frumusețea grădinii. Proprietarii de case se străduiesc adesea să-și mențină peisajele pentru a crea un spațiu perfect și liniștit. Sunt o alegere ideală pentru grădinile de meditație, curțile din spate sau curțile din față.
  • Fauna sălbatică frumoasă – Chiar dacă nu faci niciun efort, o fântână cu apă poate atrage o mulțime de păsări, fluturi, animale și verdeață în jurul ei. Vederea albinelor, păsărilor și fluturilor care se joacă, beau și fac baie în apă vă va aduce mai aproape de natură și vă va duce mintea într-o stare mai relaxată.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro