4 metode pentru îngrijirea plantelor de interior în vacanță

Majoritatea plantelor de apartament suportă lipsa apei timp de câteva zile, dar dacă lipsiți de acasă mai mult de o săptămână, trebuie să luați câteva măsuri pentru a le oferi umiditatea de care au nevoie.

În cazul absențelor scurte din în timpul verii, poate fi suficientă udarea temeinică a plantelor înainte de plecare. Mutarea lor într-o cameră mai răcoroasă sau departe de o fereastră luminoasă va ajuta, de asemenea, la prevenirea uscării lor.

Pentru absențe mai lungi este însă nevoie de măsuri mai drastice pentru a preveni suferința sau moartea plantei. Acestea se bazează în principal pe asigurarea unei rezerve generoase de apă din care planta să se poată hrăni.

Metoda fitilului

Metoda este utilă pentru plantele mari cu un singur ghiveci. Folosiți un recipient mare pentru apă și o bucată de covoraș capilar ca fitil. Introduceți un capăt al fitilului în rezervor și introduceți celălalt capăt în ghiveci. Acest lucru va permite materialului să absoarbă apa din rezervor și să o transmită plantei.

Covorul capilar

Utilizați această metodă pentru o colecție de plante mai mici în ghivece.

Așezați o foaie de covoraș capilar (găsiți la magazinele de bricolaj, zona de grădină) pe blatul de lângă chiuveta de bucătărie sau pe o măsuță lângă cadă. Puneți un capăt al covorașului în chiuveta sau cada umplută cu apă. Plantele trebuie grupate apoi pe covorașul umed și trebuie să vă asigurați că fac un contact bun cu acesta prin apăsarea ușoară în jos. Ghivecele de lut au nevoie mai întâi de o udare temeinică pentru ca acestea să înceapă să extragă apa din covoraș. Metoda nu funcționează dacă ghivecele au, la gaura de scurgere, bucăți de țiglă sau mici pietricele.

Acoperea plantelor cu o pungă de plastic transparentă

Utilizați această metodă numai când lipsiți doar 2-3 zile de acasă! Puneți o pungă de plastic transparentă peste planta și sigilați-o. Acest lucru permite ca vaporii de apă să fie colectați și reciclați de către plantă.

Recipiente cu auto-udare

Aceste containere au sisteme de rezervor încorporate. Sunt potrivite pentru plantele care au nevoie de umiditate pe tot parcursul anului și nu le deranjează să fie crescute permanent în condiții umede.

Durate lungi

Totuși, dacă plecați mai mult de câteva săptămâni, poate fi de preferat să aranjați ca un vecin, un prieten sau o rudă de încredere să ude plantele de apartament în timp ce sunteți plecat.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro