4 dăunători în grădina de toamnă

Deşi temperaturile încep să scadă, insectele sunt încă active în toamnă şi există câţiva dăunători care sunt o adevărată amenințare pentru plantele noastre în această perioadă.

Gândacii de castraveți

Dacă creşteţi castraveți, dovlecei sau dovleci, atunci aceștia vor fi o țintă principală pentru gândacii de castraveți (genul Diabrotica și Acalymma, ambele făcând parte din familia Chrysomelidae). Acești dăunători mici se ascund sub resturi și frunze și se hrănesc cu legumele de mai sus. Gândacii de castraveți adulți sunt de culoare verde-gălbuie, cu capete, picioare și antene întunecate. Au pete sau dungi negre distincte pe aripi, în funcție de specie. Larva se hrănește cu rădăcinile plantelor, în timp ce adulții se hrănesc cu frunzele și florile, rezultând o creștere scăzută și un randament scăzut. De asemenea, pot transporta boli și viruși către alte plante.

Gândaci mirositori

Gândacii mirositori sunt o adevărată pacoste! Tind să se adune pe partea însorită a caselor pentru căldură şi se hrănesc cu legume și fructe. S-ar putea să găsiți o grămadă sub dovleceii și dovlecii din grădină. Pe măsură ce se face mai frig, vor încerca să migreze în case unde vor sta iarna.

De obicei, nu îi veți observa până în primăvară, când vor reapărea.

Melci

Melcii sunt unii dintre dăunătorii cel mai greu de eradicat greu de scăpat, deoarece sunt hermafroditi, ceea ce înseamnă că pot depune sute de ouă la un moment dat, cu o perioadă de gestație de doar 2-3 săptămâni. Ei depun mai mult de jumătate din ouă în toamnă, făcându-i să se numere printre cei mai periculoşi dăunători de grădină. Sunt cel mai activi noaptea sau în zilele ploioase și se vor hrăni cu orice verde. Dacă nu îi controlaţi eficient se vor înmulţi necontrolat!

Vierme de varză

Viermele de varză este o pacoste pentru toţi cei care cultivă varză sau varză de Bruxelles. Viața lor începe atunci când ouă atașate la partea inferioară a frunzelor eclozează. Viermii încep să se hrănească cu frunza gazdă și migrează către frunzele vecine pe tot parcursul sezonului. Pe măsură ce cresc, îşi schimbă culorile, ceea ce face şi mai dificilă identificarea lor.

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro