9 sfaturi pentru curățenie…în magazie!

Toți cei care au o grădină, au un garaj sau o magazine unde își păstrează uneltele de grădinărit, bulbii de primăvară, ghivecele și muuuullltteee altele.

Pentru ca un grădinar să aibă succes, el trebuie să fie în primul rând ordonat, iar ordinea și curățenia nu trebuie să se vadă numai în curte, ci și în locul de depozitare. Din păcate, acesta este ultimul loc unde facem curat și toate lucrurile stau aruncate alandala. Dar acum a venit momentul să ne aranjăm magazia ca să ne putem deveni grădinari profesioniști!

Februarie este o lună potrivită pentru curățenie: nu avem încă foarte multe de făcut în grădină și zilele încep să fie puțin mai călduroase.

Să începem!

  1. Litera de lege: Scapă de obiectele de care nu mai ai nevoie

Știm că magazia este de fapt un loc de depozitare a acelor lucruri pe care nu ne îndurăm să le aruncăm. Dar nu are sens să depozitezi lucruri pe care nu le folosești sau pe care nu le vei mai folosi niciodată. În plus, spațiul suplimentar îți va oferi spațiu pentru lucrurile pe care le folosești și va face magazia mai ușor de curățat și organizat. Treci prin magazie și scoate toate obiectele de care nu mai ai nevoie. Dăruiește-le, vinde-le sau aruncă-le.

  1. Mătură podelele, șterge pereții și curăță ferestrele

Este mai ușor să cureți dacă scoți mai întâi totul decât să încerci să cureți magazia în jurul articolelor depozitate. Mături, ștergi pereții, apoi pui totul la loc.

  1. Scapă de pânzele de păianjen

Curăță pânzele de păianjen și cuiburile de păianjen care s-au format în timpul verii. Folosește un aspirator pentru a aspira orice pânză de păianjen, ouă sau păianjeni. Pentru a împiedica păianjenii să reinfesteze magazia, scapă de toate cutiile goale și jardinierele nefolosite.

  1. Șterge orice pată de rugină

Dacă ai o magazie metalică, verifică dacă are pete de rugină și scapă de ele înainte ca acestea să facă găuri în magazie. Poți folosi o soluție simplă și netoxică de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie pentru a îndepărta rugina nedorită din magazie sau poți apela la o soluție chimică mai puternică.

  1. Fă un inventar al articolelor din magazie

Dacă ai probleme în a-ți reaminti exact ce ai depozitat în magazie, atunci te va ajuta să ai o listă de inventar! Momentul de curățare a șopronului este un moment excelent pentru a face această listă. Pe măsură ce pui fiecare articol înapoi în magazie, trece-l pe listă.

  1. Re-oranizează în funcție de ceea ce folosești cel mai frecvent

Înainte de a începe să pui lucrurile înapoi în magazie, gândește-te ce vei pune unde. Dacă ai articole pe care le folosești frecvent, atunci pune-le în partea din față a șopronului pentru a avea acces ușor. Articolele folosite mai puțin frecvent pot fi plasate în colțurile din spate.

  1. Agață unelte de grădină

Dacă ai un șopron din lemn, poți pune cârlige de care să îți agăți uneltele de grădină. Cârligele sunt ușor de instalat și îți vor permite să scoți uneltele de pe podea ușor atunci când ai nevoie de ele. Dar nu uita să le pui întotdeauna curățate la locul lor. Folosește o perie de sârmă sau o racletă pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi. Dacă observi pete de rugină, răzuiește-le. Clătește și, odată ce sunt uscate, șterge-le cu o cârpă înmuiată în ulei sau pulverizați cu un lubrifiant precum WD40.

  1. Pune rafturi

Dacă nu ai rafturi sau nu ai suficiente rafturi, acum este momentul potrivit să instalezi mai multe. Rafturile sunt excelente pentru depozitarea obiectelor mai mici și păstrarea spațiului pe podea pentru uneltele și echipamentele mai mari.

  1. Lasă cale de acces

Când pui articolele înapoi în șopron, asigură-te că lași o potecă suficient de largă pentru a ajunge cu ușurință în spate .

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »