Loc de hrănit păsările…din dovleac!

Halloween-ul a trecut și dovlecii se pregătesc de grămada de compost sau coșul de gunoi. Ce-ar fi să îi dai o nouă viață și să ajuți păsările sălbatice?

Dovleac de Halloween, de supă sau de plăcintă, toți se pot transforma într-o „hrănitoare” pentru păsări.  Nu numai că veți avea de făcut un proiect distractiv în care puteți implica și copiii, dar veți crea și un mic spectacol în grădină în care veți atrage zeci de păsări sălbatice.

Pasul 1

Tăiați dovleacul în jumătate și folosiți o lingură pentru a scoate cât mai multă pulpă posibil, creând o groapă adâncă într-o jumătate.

Pasul 2

Faceți o gaură în jumătatea de dovleac, la capătul opus față de groapă. Treceți ușor firul prin buclă și folosiți-l pentru a agăța dovlecii de o ramură de copac.

Pasul 3

Ținând jumătate de dovleac într-o mână, aruncați o cantitate de semințe de păsări amestecate în gaură. Eliberați ușor dovleacul, astfel încât să atârne liber, dar să nu se balanseze.

Vă puteți inspira și din alte tipuri de locuri de hrănit păsările!

 

 

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro