Minunatele flori de octombrie!

În ceea ce privește florile, toamna este o perioadă absolut superbă! Florile toamnei sunt colorate și rezistente și oferă aranjamente florale uimitoare. Iată câteva dintre cele mai frumoase flori ale lunii octombrie.

Calendula (gălbenelele)

Este probabil „floarea de octombrie”! Florile au o culoare caldă, galben-portocalie, care se potrivește în orice grădină și în orice aranjament! În plus, gălbenelele sunt excelente ca plante medicinale și ajută la tratarea rănilor, infecțiilor și inflamațiilor. Capetele florilor sunt comestibile și pot fi folosite ca decorațiuni sau în salate. Utilizarea uleiului de calendula ajută, de asemenea, la reducerea acneei, a erupției pe scutec și a eczemelor.

Acum să trecem de la floarea lunii octombrie la ceea ce este în sezon. Oricare dintre următoarele flori ar face un aranjament minunat, indiferent dacă sunt culese proaspete sau lăsate să înflorească în aer liber. Multe dintre aceste soiuri oferă culori care afișează tonurile mai calde ale toamnei. Cu texturi frumoase și nuanțe superbe, iată florile din octombrie în sezon în timpul toamnei.

Alstroemeria

Alstroemeria este adesea considerată ca plantă de decor, ca suport vizual pentru alte flori în buchetele decorative.  Mulți nu o cunosc după nume, dar trebuie să îi învățați numele deoarece este o plantă delicată, rezistentă și care dispune de o multitudine de culori de la roz la galben și visiniu.

Este bine să plantați alstromelia la interior în ghivece. O puteți planta și în mai-iunie pentru creltere în iulie-august dar și în august pentru a vă bucura de a în septembrie-octombrie. Atenție, însă. Nu este rezistentă la ger, deci primele nopți geroase îi vor încheia apariția fabuloasă din grădină.

 Lilacul de vară

Adăugarea de elemente prietenoase cu insectele și păsările este una dintre tendințele de care trebuie să ținem seama. Este și cazul liliacului de vară, cu flori pufoase de culoarea lavandei. Înflorește până târziu în toamnă și atrag fluturi și insecte atâta vreme cât soarele ne mai răsfață.

Tufa de lilac de vară este rezistentă și nu este foarte susceptibilă la boli și plăgi. Este ușor de cultivat și nu pune probleme grădinarilor.

Echinacea

Echinacea este o floare ușor de cultivat și care crește și în octombrie. Distinctivă printre suratele ei, margaretele, echinacea își lasă petalele în jos pentru a permite centrului florii să iasă în evidență în formă de con. Florile vin într-o varietate de culori, inclusiv roz, alb și auriu.

Echinacea este utilizată în medicina holistică pentru a combate boala și a spori imunitatea. Puteți achiziționa ceai sau suplimente naturale de la Dacia Plant sau puteți încerca să preparați acasă ceai.

Gerbera

Gerberele sunt unele dintre cele mai frumoase flori din octombrie. Este posibil să le fi văzut petalele lor viu colorate înflorite în timpul verii la centrele de grădină și pepiniere. Sunt ușor de îngrijit, iar un alt mare avantaj al acestor plante fericite este că înfloresc luni de zile.

Liatris

Liatris este o floare cu o formă interesantă. În loc de un o floare mare, are mai multe flori mai mici, în formă de șir ce înconjoară secțiuni alungite ale plantei. Aceste flori de octombrie pot fi folosite fie ca umplutură pentru a adăuga textura în buchete, fie de sine stătător.

Liatris adaugă culoare unei grădini și este ușor de cultivat, în special pentru începători. Ciorchinii, care sunt asemănători bulbilor, se înmulțesc în fiecare an și atrag atât fluturi, cât și albine. Aceste plante sunt, de asemenea, tolerante la secetă și pot adăuga dimensiuni amenajărilor din grădina dvs.

Crizanteme

Odată ce există un indiciu scădere a temperaturii, pepinierele încep să se coloreze nuanțe de roz, visiniu și portocaliu. Sunt minunatele crizanteme pe care le puteți lua în ghivece și poziționa în grădină. Dar dacă le veți planta și vor avea timp să își dezvolte un sistem radicular, vor supraviețui iernii și vor înflori, din nou, anul următor!

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro