Cinci flori minunate pentru septembrie!

Păstrați-vă grădina colorată cu aceste cinci specii de flori care vor continua să înflorească toamna!

Anemone japoneze: sunt spectaculoase la sfârșitul verii și începutul toamnei și ne vor mai bucura câteva săptămâni cu florile lor deschise roz sau alb. Chiar și după ce petalele le cad, stamina galbenă rămâne decorativă pe tulpinile înalte!

Această plantă perenă superbă preferă umezeala, dar va crește în majoritatea grădinilor. Săpați compost de casă în solul din jurul său în fiecare toamnă și primăvară pentru a ajuta la păstrarea umezelii.

Margarete africane: aceste plante perene populare pot fi crește până la înghețurile târzii de toamnă. Există zeci de soiuri de Aster, denumirea latină a acestor flori asemănătoare margaretei, și le găsim în toate culorile curcubeului! Odată stabilite, le puteți împărți în jumătate la fiecare doi sau trei ani pentru a umple golurile din alte părți ale grădinii.

Săpați un compost de casă atunci când plantați, deoarece le place solul bine drenat și plantați într-un loc însorit sau cu soare parția, în spatele unei granițe de strat, deoarece nu vor începe să înflorească până la sfârșitul verii.

Sedum: nu sunt cele mai atractive plante, dar odată ce vă dați seama cât de versatile pot fi sedumurile, veți dori să le cumpărați în toate formele și dimensiunile. Florile lor modeste, asemănătoare cu perii, se transformă într-un roz sau roșu din ce în ce mai adânc, care arată fabulos pe verdele deschis al frunzelor lor cărnoase. Iarna vor dispărea sub pământ, ca și alte plante perene erbacee, pentru a reapărea primăvara.

Splinuța (solidago): o tijeșe de aur galben vor păstra soarele în grădină la începutul toamnei! Splinuța nu este cea mai ordonată plantă, dar poate crește în sol sărac, în plin soare. În plus, rezistă bine ca flori tăiate! Îndepărtați-le odată ce florile se ofilesc ca să nu se răspândească necontrolat și separați planta la fiecare câțiva ani pentru a o păstra în stare bună de sănătate.

Rudbeckia: cu florile galbene, va lumina partea din spate a straturilor până târziu în toamnă! Este o floare bună solurile lutoase – deși va prospera pe orice sol fertil – și, în timp ce preferă lumina soarelui deplină, nu-i o deranjează nici locurile semiumbrite. Lăsați măciuliile cu semințe ca hrană pentru păsări.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro