Cum să creștem… astragalus!

Rădăcina Astragalus a fost folosită în medicina tradițională chineză de secole. Dar trebuie să știți că există peste 2.000 de specii de Astragalus, dintre care unele sunt toxice! Dacă intenționați să creșteți Astragalus, asigurați-vă că achiziționați semințe sau plante dintr-o sursă de încredere.

Astragalus este ideal pentru întărirea sistemului imunitar și protecția în fața virusurilor, bacteriilor și ciupercilor. Rădăcina de astragalus crește capacitatea de adaptare și de regenerare a organismului.

Bineînțeles, cea mai bună cale de a beneficia de efectele maxime ale acestei plante este să luați suplimentele naturale sigure și eficiente de la Dacia Plant. Clic pe daciaplant.ro și descoperiți produse naturale, de cea mai bună calitate!

Dar, revenind la pasiunea noastră de grădinari, cât de interesant ar fi să vă lăudați că aveți în grădină astragalus?

Una dintre cele 50 de plante chinezești fundamentale se poate crește din semințe însă cultivarea ei este mai dificilă decât în cazul altor plante.

Semințele necesită o perioadă de stratificare la rece de cel puțin trei săptămâni. Stratificarea la rece reprezintă o metodă de postmaturare a semințelor şi de inițiere a germinației în condiții apropiate de cele naturale. Metoda include o perioadă de frig, care este condiția fundamentală care trebuie să existe, cu o temperatură de 2 grade Celsius până la 7 grade. Totodată semințele trebuie să aibă o bună aerisire şi o umiditate cuprinsă între 80 şi 90%.

Pentru a ajuta germinarea în continuare, înmuiați semințele în apă sau scarificați semințele cu hârtie fină de calitate înainte de a semăna. Scarificarea se practică în cazul semințelor cu înveliș lemnos sau tare pentru a permite germinarea. Ulterior, vă puteți aștepta la o perioadă de până la 9 săptămâni pentru încolțire.

Plantele de plante Astragalus pot fi însămânțate direct în grădină, dar recomandarea generală este să începeți creșterea la interior, în timpul iernii târzii. Transplantați răsaduri de îndată ce a trecut pericolul de îngheț. Astragalus formează un rădăcină, iar plantele mai în vârstă nu se transplantează bine.

În ce condiții crește Astragalus:

  • Locație – plin soare până la umbră parțială
  • Sol – Lut nisipos bine drenat, de la pH neutru la alcalin
  • Preferință de umiditate – Uscat
  • Rezistența – Zonele 5-9
  • Înălțimea plantei – 1,2 metri.
  • Distanța între plante – 30-38 cm.
  • Perioada de flori – iunie-august
  • Culoarea florii – Galben-alb
  • Durata de viață – Perenă

Recoltarea rădăcinii de Astragalus

Rădăcinile sunt partea medicinală a plantelor de plante Astragalus. Vă puteți aștepta la o perioadă de la doi la patru ani pentru ca rădăcina să crească până la o dimensiune utilizabilă. Dar rădăcinile de orice vârstă pot fi recoltate, cele mai vechi fiind considerate mai potente.

Recoltați Astragalus în toamnă, îndepărtând mai întâi frunzele și tulpinile. Plantele de plante Astragalus nu au valoare medicinală și pot fi compostate sau aruncate. Apoi, săpați cu atenție în jurul bazei tijei pentru a expune rădăcina. Continuați săparea și răsucirea până când majoritatea rădăcinii poate fi extrasă din pământ.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »