10 sfaturi…de toamnă!

  1. Dacă vremea se răcește și aveți roșii în grădină – salvați-le! Scoateţi plantele cu totul și aduceți-le înăuntru într-un loc cald și uscat. Agăţaţi-le undeva, iar roșiile se vor coace pe tulpinile lor.
  2. Există o modalitate ușoară de a amesteca compostul în sol fără mult efort: răspândiți compostul în grădină la sfârșitul toamnei, după ce ați terminat recoltarea. Acoperiți cu un mulci de iarnă, cum ar fi fân sau frunze tocate și lăsați natura să-și urmeze cursul. Până în primăvară, topirea zăpezii și a organismelor din sol vor face compostul să fie perfect amestecat în pământ.
  3. O simplă creștere cu cinci la sută a materialului organic (compost) cvadruplează capacitatea solului de a stoca apă!
  4. Legumele de grădină care sunt prea coapte sunt o țintă ușoară pentru unii dăunători. Scoateți-le cât mai curând posibil pentru a evita atacurile dăunătorilor.
  5. Recipientele de lapte, sticlele de suc și alte recipiente din plastic pot devein nişte mini-învelitoare grozave pentru plante, pe care le protejaţi astfel de îngheţ!
  6. Sol sănătos se traduce direct în plante sănătoase, capabile să reziste dăunătorilor și bolilor, reducând nevoia aplicării de pesticide.
  7. Un alt motiv pentru a folosi îngrășăminte naturale și organice: râmele le iubesc! Râmele sunt extrem de benefice în grădina de legume! Faceţi tot ce puteţi pentru a încuraja râmele de pământ.
  8. Unele legume devin mai bune după un prim îngheț, inclusiv varza, păstârnacul, morcovii și varza de Bruxelles.
  9. Păstrați legumele de grădină curate răspândind un strat de mulci de 4-5 cm (netratat de pesticide sau îngrășăminte) în jurul fiecărei plante. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la controlul buruienilor.
  10. Udați grădina dimineața devreme pentru a controla umiditatea și pentru a ajuta la evitarea făinării și a altor boli fungice care sunt adesea răspândite de niveluri ridicate de umiditate.

Alte articole

Calendarul gradinii

Calendarul lunii iulie

În plină vară, inundată de soare şi de căldură, grădina noastră este mai frumoasă şi mai înfloritoare ca niciodată! Cu toate acestea, ea are în

Citește »
Boli ale plantelor

Rugina plantelor

Petele maronii sau negre de pe anumite plante sunt cauzate de multe ori de rugina plantelor. Aceasta este o boală infecţioasă produsă de anumite ciuperci

Citește »
Ghidul începătorului

De ce să rupeți florile uscate

Nu este doar un procedeu prin care vă asigurați că sunt „afișate” numai florile proaspete, ci unul prin care asigurați sănătatea și productivitatea plantei. Aflați

Citește »

Str. Harmanului fn, com. Bod, jud Brasov, Romania

Luni – Vineri 09:00 – 13:00

Tel: 0268 283 063
Fax: 0268 283 063 

Email: contact@daciaplant.ro